MALEŃsTWA

młodsza grupa żłobkowa

Dlaczego warto? Co nas wyróżnia?

– indywidualne podejście
– nowoczesny budynek z wyposażeniem dostosowanym do potrzeb najmłodszych
– monitoring
– zdrowa żywność
– nowoczesny plac zabaw
– wykwalifikowana kadra
– oferujemy dużo więcej niż dostępne placówki

Plan dnia

6.00 – 8.15 Schodzenie się dzieci. Zabawy dowolne służące realizacji pomysłów dzieci. Zabawy integrujące grupę.

8.15 – 8.30 Przygotowanie do śniadania, porządkowanie sali, czynności samoobsługowe.

8.30 – 9.00 Śniadanie.

9.00 – 9.15 Nauka podstawowych czynności samoobsługowych w toalecie i łazience, nauka etapów mycia rąk. Doskonalenie tych czynności. Ćwiczenia samodzielności.

9.15 – 11.15 Czynności samoobsługowe przed wyjściem (nauka ubierania się), zabawy dowolne, spacery – poznawanie najbliższego otoczenia społecznego i przyrodniczego, zajęcia ruchowe: terenowe, badawcze, tropiące. Realizacja zadań edukacyjnych poprzez zajęcia z całą grupą. Zabawy ruchowe i twórcze.

11.15 – 11.30 Przygotowanie do obiadu. Czynności kulturalno-higieniczne w toalecie i łazience.

11.30 – 12.00 Obiad, danie I

12.00 – 13:45 Drzemka

13.45 – 14:15 Obiad, danie II

14:15 – 15:30  Zabawy dowolne i zabawy kołowe ze śpiewem, Zabawy inspirowane przez dzieci.

15:30 – 16:00  Podwieczorek

16:00 – 18:00  C.d. zabaw dowolnych

Jadłospis

18.11.2024 - 22.11.2024

 

Poniedziałek

18. 11.2024 poniedziałek

Śniadanie

Chleb razowy(1)bułka pszenna (1) chleb mazowiecki (1)masło(7) twarożek z rzodkiewką i szczypiorem(7),parówki cielaczki ,zupa mleczna płatki kukurydziane (1,7) ogórek kiszony , herbata zielona

obiad

zupa marchewkowa z kaszą jaglaną (1,7) kotlet mielony(1,3) ziemniaki , buraki z papryką , woda

podwieczorek

banan

Wtorek

19.11.2024 wtorek

Śniadanie

bułka pszenna(1) chleb mazowiecki(1)chleb razowy(1)masło z papryką i koperkiem(7) schab wiśniowy, pasta jajeczna ze szczypiorem(3,7), zupa mleczna owsianka z siemieniem lnianym i rodzynkami (1,7) sałata, herbata owocowa

obiad

zupa ziemniaczana z koperkiem (7) kluski kładzione z natką sos szpinakowy(1,3,7) sałata lodowa ze szczypiorem i rzodkiewką polana pesto bazyliowym, woda

podwieczorek

cebularz

 

Środa

Środa 20.11.2024

Śniadanie

bułka pszenna(1) chleb mazowiecki(1) chleb razowy(1)masło (7)  filet z indyka z wędzony, humus bazyliowy ,  zupa mleczna płatki jęczmienne z suszoną śliwką (1,7) rzodkiewka , woda z pomarańczą

obiad

zupa krupnik(1) medaliony drobiowe z serem żółtym(3,7)ziemniaki, kapusta pekińska z kukurydzą  i majonezem(7),woda

podwieczorek

mandarynki

 

 

Czwartek

21.11.2024 czwartek

Śniadanie

chleb razowy(1) chleb mazowiecki (1) bagietka(1) masło(7)schab pieczony, pomarańczowa pasta z kaszą jaglaną(1,7)kakao(7) mix warzyw ,herbata

Obiad

Zupa kalafiorowa(7) kasz pęczak(1) wieprzowina szarpana z warzywami i sosem sojowym (1,9)kapusta kiszona z marchewką . woda

podwieczorek

 wafle ryżowe

 

Piątek

22.11.2024 piątek

Śniadanie

Chleb mazowiecki(1) chleb razowy(1) bagietka(1) masło (7) polędwica sopocka, serek waniliowy z cynamonem i skórką z pomarańczy(7) pomidor, kawa inka (7) , herbata

Obiad

Zupa dyniowa z prażonymi pestkami dyni(1,7) ziemniaki , ryba smażona w mące kukurydzianej(1,4) marchew , por , jabłko (7) woda

Podwieczorek

jabłko

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1.  Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut).
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).
  6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
  7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie).
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  12. Dwutlenek siarki.
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, lubczyk, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Projekt Współfinansowany przez Unię Europejską z Regionalnego Programu Operacyjnego województwa lubelskiego na lata 2014 – 2020

Tytuł projektu: Zwiększenie dostępności miejsc opieki nad dziećmi w wieku do lat trzech w Niepublicznym Przedszkolu i Żłobku “Chatka Puchatka” w Puławach

Numer projektu: RPLU.09.04.00-06-0028/16-00

Całkowita wartość projektu: 396.600,30 PLN

Kwota dofinansowania z RPLU: 376.770,28 PLN

Nazwa Beneficjenta: M’nK Sp. z o.o. 24-100 Puławy, ul. Kwiatowa 16

Numer i nazwa Osi priorytetowej: 9 Rynek pracy; Działanie 9.4 Godzenie życia zawodowego i prywatnego