MALEŃsTWA
młodsza grupa żłobkowa
Plan dnia
6.00 – 8.15 Schodzenie się dzieci. Zabawy dowolne służące realizacji pomysłów dzieci. Zabawy integrujące grupę.
8.15 – 8.30 Przygotowanie do śniadania, porządkowanie sali, czynności samoobsługowe.
8.30 – 9.00 Śniadanie.
9.00 – 9.15 Nauka podstawowych czynności samoobsługowych w toalecie i łazience, nauka etapów mycia rąk. Doskonalenie tych czynności. Ćwiczenia samodzielności.
9.15 – 11.15 Czynności samoobsługowe przed wyjściem (nauka ubierania się), zabawy dowolne, spacery – poznawanie najbliższego otoczenia społecznego i przyrodniczego, zajęcia ruchowe: terenowe, badawcze, tropiące. Realizacja zadań edukacyjnych poprzez zajęcia z całą grupą. Zabawy ruchowe i twórcze.
11.15 – 11.30 Przygotowanie do obiadu. Czynności kulturalno-higieniczne w toalecie i łazience.
11.30 – 12.00 Obiad, danie I
12.00 – 13:45 Drzemka
13.45 – 14:15 Obiad, danie II
14:30 – 15:00 podwieczorek
15:00 – 17:00 Zabawy dowolne i zabawy kołowe ze śpiewem, Zabawy inspirowane przez dzieci.
Jadłospis
17.11.2025 - 21.11.2025
Poniedziałek
ŚNIADANIE:
PŁATKI RYŻOWE Z MLEKIEM (7), PIECZYWO: CHLEB RAZOWY, CHLEB ŻYTNI, CHLEB REGIONALNY, BUŁKA WROCŁAWSKA (1,3,7), MASŁO 82%, SZYNKA DROBIOWA (9,10), PAPRYKA, OGÓREK ŚWIEŻY, HERBATA OWOCOWA;
OBIAD:
ŻUREK Z KIEŁBASĄ I JAJKIEM NA WYWARZE MIĘSNO - WARZYWNYM (1,3,9), GULASZ WIEPRZOWY Z WARZYWAMI (1,7,9,10), KASZA JĘCZMIENNA (1), SURÓWKA Z SELERA Z RODZYNKAMI;
PODWIECZOREK:
BANAN;
Wtorek
ŚNIADANIE:
PIECZYWO: CHLEB RAZOWY, CHLEB ŻYTNI, CHLEB REGIONALNY, BUŁKA WROCŁAWSKA (1,3,7), MASŁO 82%, KAKAO (7), POLĘDWICA SOPOCKA (9,10), TWARÓG (7), POMIDOR, OGÓREK KISZONY (9,10);
OBIAD:
ZUPA GROCHOWA NA WYWARZE MIĘSNO - WARZYWNYM Z BOCZKIEM (9,10), KOTLET SIEKANY DROBIOWY (1,3,7), ZIEMNIAKI Z WODY, MIZERIA ZE SZCZYPIORKIEM Z RZODKIEWKĄ (7), KOMPOT OWOCOWY
PODWIECZOREK:
BATON ZBOŻOWY;
Środa
ŚNIADANIE:
PIECZYWO: CHLEB RAZOWY, CHLEB ŻYTNI, CHLEB REGIONALNY, BUŁKA WROCŁAWSKA (1,3,7), MASŁO 82%, JOGURT OWOCOWY (7), PASZTET WIEPRZOWY (1,3,7,9), DŻEM TRUSKAWKOWY NISKOSŁODZONY, SAŁATA, RZODKIEWKA, HERBATA CZARNA Z CYTRYNĄ;
OBIAD:
ZUPA BROKUŁOWA NA WYWARZE MIĘSNO - WARZYWNYM (9,7,10), KOPYTKA Z OKRASĄ (1,3,7), SURÓWKA Z KAPUSTY CZERWONEJ, JABŁKA I CEBULI (7,10), KOMPOT OWOCOWY;
PODWIECZOREK:
GALARETKA OWOCOWA;
Czwartek
ŚNIADANIE:
PIECZYWO: CHLEB RAZOWY, CHLEB ŻYTNI, CHLEB REGIONALNY, BUŁKA WROCŁAWSKA (1,3,7); MASŁO 82%, MUSLI BEZCUKROWE (5,6,7) Z MLEKIEM (7), KORNETKI (1,3,7,9), POMIDOR, OGÓREK KISZONY, HERBATA OWOCOWA;
OBIAD:
ZUPA JARZYNOWA NA WYWARZE MIĘSNO-WARZYWNYM Z MAKARONEM (1,3,7,9); GOŁABKI Z MIĘSA WIEPRZOWEGO I RYŻU W SOSIE POMIDOROWYM (1,3,7,9), ZIEMNIAKI Z WODY, KOMPOT OWOCOWY;
PODWIECZOREK:
PLACEK DROŻDŻOWY;
Piątek
ŚNIADANIE:
PIECZYWO: CHLEB RAZOWY, CHLEB ŻYTNI, CHLEB REGIONALNY, BUŁKA WROCŁAWSKA (1,3,7); MASŁO 82%, PASTA RYBNO - WARZYWNA (3,4,7,9,10), SER ŻÓŁTY (1), PAPRYKA, KAWA INKA (1,7);
OBIAD:
ZUPA CHŁOPSKA NA WYWARZE MIĘSNO - WARZYWNYM Z GROSZKIEM ZIELONYM I ŁAZANKAMI (1,3,7,9), KOTLET JAJECZNY (1,3,7,9), ZIEMNIAKI Z WODY, SURÓWKA: OGÓREK KISZONY, MARCHEW, NATKA; KOMPOT OWOCOWY;
PODWIECZOREK:
JABŁKO;
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut).
- Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).
- Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie).
- Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Dwutlenek siarki.
- Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).
- Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, lubczyk, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Projekt Współfinansowany przez Unię Europejską z Regionalnego Programu Operacyjnego województwa lubelskiego na lata 2014 – 2020
| Tytuł projektu: Zwiększenie dostępności miejsc opieki nad dziećmi w wieku do lat trzech w Niepublicznym Przedszkolu i Żłobku “Chatka Puchatka” w Puławach |
Numer projektu: RPLU.09.04.00-06-0028/16-00
Całkowita wartość projektu: 396.600,30 PLN
Kwota dofinansowania z RPLU: 376.770,28 PLN
Nazwa Beneficjenta: M’nK Sp. z o.o. 24-100 Puławy, ul. Kwiatowa 16
Numer i nazwa Osi priorytetowej: 9 Rynek pracy; Działanie 9.4 Godzenie życia zawodowego i prywatnego