MALEŃsTWA

młodsza grupa żłobkowa

Dlaczego warto? Co nas wyróżnia?

– indywidualne podejście
– nowoczesny budynek z wyposażeniem dostosowanym do potrzeb najmłodszych
– monitoring
– zdrowa żywność
– nowoczesny plac zabaw
– wykwalifikowana kadra
– oferujemy dużo więcej niż dostępne placówki

Plan dnia

6.00 – 8.15 Schodzenie się dzieci. Zabawy dowolne służące realizacji pomysłów dzieci. Zabawy integrujące grupę.

8.15 – 8.30 Przygotowanie do śniadania, porządkowanie sali, czynności samoobsługowe.

8.30 – 9.00 Śniadanie.

9.00 – 9.15 Nauka podstawowych czynności samoobsługowych w toalecie i łazience, nauka etapów mycia rąk. Doskonalenie tych czynności. Ćwiczenia samodzielności.

9.15 – 11.15 Czynności samoobsługowe przed wyjściem (nauka ubierania się), zabawy dowolne, spacery – poznawanie najbliższego otoczenia społecznego i przyrodniczego, zajęcia ruchowe: terenowe, badawcze, tropiące. Realizacja zadań edukacyjnych poprzez zajęcia z całą grupą. Zabawy ruchowe i twórcze.

11.15 – 11.30 Przygotowanie do obiadu. Czynności kulturalno-higieniczne w toalecie i łazience.

11.30 – 12.00 Obiad, danie I

12.00 – 13:45 Drzemka

13.45 – 14:15 Obiad, danie II

14:15 – 15:30  Zabawy dowolne i zabawy kołowe ze śpiewem, Zabawy inspirowane przez dzieci.

15:30 – 16:00  Podwieczorek

16:00 – 18:00  C.d. zabaw dowolnych

Jadłospis

09.09.2024 - 13.09.2024

 

Poniedziałek

09.09.2024 poniedziałek

 

Śniadanie

Chleb razowy(1)bułka pszenna (1) chleb mazowiecki (1) masło(7) kiełbaski frankfurterki ,miód, pomidor, zupa mleczna musli(1,7) mięta

obiad

zupa kapuśniak mazurski(7) spaghetti bolonese z makaronem(1,3,7), woda

podwieczorek

jogurt

Wtorek

10.09.2024 wtorek

 

Śniadanie

bułka pszenna(1) chleb mazowiecki(1)chleb razowy(1)masło(7) kiełbasa szynkowa, twaróg z orzechami i miodem (7)herbata z cytryną, mix warzyw, zupa mleczna płatki owsiane z żurawiną(1,7)

obiad

rosół z makaronem(1,3) kotlet z piersi kurczaka w płatkach kukurydzianych i sezamem(1,3,7) ziemniaki, kapusta biała w zalewie, woda

podwieczorek

jabłko

Środa

11.09.2024 środa

 

Śniadanie

bułka pszenna(1) chleb mazowiecki(1) chleb razowy(1) masło(7) szynka krucha, jajecznica(3) ogórek kiszony, zupa mleczna otręby owsiane(1,7) herbata zielona

obiad

zupa jarzynowa(7) kasza burgur(1) szarpana wieprzowina z serem(1) sałata lodowa z pesto bazyliowym, woda

podwieczorek

wafle ryżowe

Czwartek

Czwartek 12.09.2024

 

Śniadanie

bułka pszenna(1) chleb mazowiecki(1) chleb razowy(1) masło(7) schab biały, pasta z łososia z twarożkiem koperkiem papryką i awokado(4,7) papryka, mleko(7)

obiad

krupnik (1), pierogi ukraińskie(1.3,7) marchew por jabłko(7), woda

podwieczorek

banan

Piątek

13.09.2024 piątek

 

Śniadanie

Chleb mazowiecki(1) chleb razowy(1) bagietka(1) masło(7) dżem niskosłodzony, szynka, rzodkiewka, kakao(7)

Obiad

Zupa ogórkowa(7)  placki z jabłkiem na maślance(1,3,7) , woda

Podwieczorek

Cebularz

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1.  Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut).
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).
  6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
  7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie).
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  12. Dwutlenek siarki.
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, lubczyk, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Projekt Współfinansowany przez Unię Europejską z Regionalnego Programu Operacyjnego województwa lubelskiego na lata 2014 – 2020

Tytuł projektu: Zwiększenie dostępności miejsc opieki nad dziećmi w wieku do lat trzech w Niepublicznym Przedszkolu i Żłobku “Chatka Puchatka” w Puławach

Numer projektu: RPLU.09.04.00-06-0028/16-00

Całkowita wartość projektu: 396.600,30 PLN

Kwota dofinansowania z RPLU: 376.770,28 PLN

Nazwa Beneficjenta: M’nK Sp. z o.o. 24-100 Puławy, ul. Kwiatowa 16

Numer i nazwa Osi priorytetowej: 9 Rynek pracy; Działanie 9.4 Godzenie życia zawodowego i prywatnego