MALEŃsTWA
młodsza grupa żłobkowaPlan dnia
6.00 – 8.15 Schodzenie się dzieci. Zabawy dowolne służące realizacji pomysłów dzieci. Zabawy integrujące grupę.
8.15 – 8.30 Przygotowanie do śniadania, porządkowanie sali, czynności samoobsługowe.
8.30 – 9.00 Śniadanie.
9.00 – 9.15 Nauka podstawowych czynności samoobsługowych w toalecie i łazience, nauka etapów mycia rąk. Doskonalenie tych czynności. Ćwiczenia samodzielności.
9.15 – 11.15 Czynności samoobsługowe przed wyjściem (nauka ubierania się), zabawy dowolne, spacery – poznawanie najbliższego otoczenia społecznego i przyrodniczego, zajęcia ruchowe: terenowe, badawcze, tropiące. Realizacja zadań edukacyjnych poprzez zajęcia z całą grupą. Zabawy ruchowe i twórcze.
11.15 – 11.30 Przygotowanie do obiadu. Czynności kulturalno-higieniczne w toalecie i łazience.
11.30 – 12.00 Obiad, danie I
12.00 – 13:45 Drzemka
13.45 – 14:15 Obiad, danie II
14:15 – 15:30 Zabawy dowolne i zabawy kołowe ze śpiewem, Zabawy inspirowane przez dzieci.
15:30 – 16:00 Podwieczorek
16:00 – 18:00 C.d. zabaw dowolnych
Jadłospis
09.09.2024 - 13.09.2024
Poniedziałek
09.09.2024 poniedziałek
Śniadanie
Chleb razowy(1)bułka pszenna (1) chleb mazowiecki (1) masło(7) kiełbaski frankfurterki ,miód, pomidor, zupa mleczna musli(1,7) mięta
obiad
zupa kapuśniak mazurski(7) spaghetti bolonese z makaronem(1,3,7), woda
podwieczorek
jogurt
Wtorek
10.09.2024 wtorek
Śniadanie
bułka pszenna(1) chleb mazowiecki(1)chleb razowy(1)masło(7) kiełbasa szynkowa, twaróg z orzechami i miodem (7)herbata z cytryną, mix warzyw, zupa mleczna płatki owsiane z żurawiną(1,7)
obiad
rosół z makaronem(1,3) kotlet z piersi kurczaka w płatkach kukurydzianych i sezamem(1,3,7) ziemniaki, kapusta biała w zalewie, woda
podwieczorek
jabłko
Środa
11.09.2024 środa
Śniadanie
bułka pszenna(1) chleb mazowiecki(1) chleb razowy(1) masło(7) szynka krucha, jajecznica(3) ogórek kiszony, zupa mleczna otręby owsiane(1,7) herbata zielona
obiad
zupa jarzynowa(7) kasza burgur(1) szarpana wieprzowina z serem(1) sałata lodowa z pesto bazyliowym, woda
podwieczorek
wafle ryżowe
Czwartek
Czwartek 12.09.2024
Śniadanie
bułka pszenna(1) chleb mazowiecki(1) chleb razowy(1) masło(7) schab biały, pasta z łososia z twarożkiem koperkiem papryką i awokado(4,7) papryka, mleko(7)
obiad
krupnik (1), pierogi ukraińskie(1.3,7) marchew por jabłko(7), woda
podwieczorek
banan
Piątek
13.09.2024 piątek
Śniadanie
Chleb mazowiecki(1) chleb razowy(1) bagietka(1) masło(7) dżem niskosłodzony, szynka, rzodkiewka, kakao(7)
Obiad
Zupa ogórkowa(7) placki z jabłkiem na maślance(1,3,7) , woda
Podwieczorek
Cebularz
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut).
- Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).
- Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie).
- Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Dwutlenek siarki.
- Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).
- Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, lubczyk, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Projekt Współfinansowany przez Unię Europejską z Regionalnego Programu Operacyjnego województwa lubelskiego na lata 2014 – 2020
Tytuł projektu: Zwiększenie dostępności miejsc opieki nad dziećmi w wieku do lat trzech w Niepublicznym Przedszkolu i Żłobku “Chatka Puchatka” w Puławach |
Numer projektu: RPLU.09.04.00-06-0028/16-00
Całkowita wartość projektu: 396.600,30 PLN
Kwota dofinansowania z RPLU: 376.770,28 PLN
Nazwa Beneficjenta: M’nK Sp. z o.o. 24-100 Puławy, ul. Kwiatowa 16
Numer i nazwa Osi priorytetowej: 9 Rynek pracy; Działanie 9.4 Godzenie życia zawodowego i prywatnego