Maleństwa

grupa żłobkowa

Dlaczego warto? Co nas wyróznia?

– indywidualne podejście
– nowoczesny budynek
– monitoring
– zdrowa żywność
– sypialnia dla dzieci
– nowoczesny plac zabaw
– wykwalifikowana kadra
– oferujemy dużo więcej niż dostępne placówki

Plan dnia

6.00 – 8.15 Schodzenie się dzieci. Zabawy dowolne służące realizacji pomysłów dzieci. Zabawy integrujące grupę.

8.15 – 8.30 Przygotowanie do śniadania, porządkowanie sali, czynności samoobsługowe.

8.30 – 9.00 Śniadanie.

9.00 – 9.15 Czynności samoobsługowe w toalecie i łazience, mycie zębów, nauka etapów mycia rąk. Doskonalenie tych czynności. Ćwiczenia samodzielności.

9.15 – 11.15 Czynności samoobsługowe przed wyjściem (nauka ubierania się, wiązania butów, zapinanie guzików, suwaków), zabawy dowolne, spacery – poznawanie najbliższego otoczenia społecznego i przyrodniczego, zajęcia ruchowe: terenowe, badawcze, tropiące. Realizacja zadań edukacyjnych poprzez zajęcia z całą grupą. Zabawy ruchowe i twórcze.

11.15 – 11.30 Przygotowanie do obiadu. Czynności kulturalno-higieniczne w toalecie i łazience.

11.30 – 12.00 Obiad, danie I

12.00 – 13:45 Drzemka

13.45 – 14:15 Obiad, danie II

14:15 – 15:30  Zabawy dowolne i zabawy kołowe ze śpiewem, Zabawy inspirowane przez dzieci.

15:30 – 16:00  Podwieczorek

16:00 – 18:00  C.d. zabaw dowolnych

Jadłospis

01.03.2021 - 05.03.2021
Poniedziałek

Śniadanie

chleb mazowiecki(1)chleb razowy(1)bagietka(1) masło(7) szynka swojska, pomidor, zupa kasza jaglana z daktylami(1,7)herbata owocowa

obiad

zupa jarzynowa ze śmietaną(7)kasza gryczana(1)gulasz , kapusta czerwona

podwieczorek

sernik(1,3,7)wyrób własny

Wtorek

Śniadanie

Chleb razowy1)bułka pszenna (1) chleb mazowiecki (1) masło(7) indyk, papryka, kakao(7)

obiad

zupa zacierkowa(1,3)ziemniaki, gołąbki z siekaną kapustą w sosie pomidorowym

podwieczorek

panacotta(7)wyrób własny

Środa

śniadanie

chleb razowy(1) chleb mazowiecki(1) bagietka(1) masło(7) kiełbasa krakowska, sałata, zupa mleczna kasza kukurydziana(1,7)herbata z cytryną

obiad                                                                            

zupa ogórkowa(7)kasza burger(1)gyros z kurczakiem, sos czosnkowy(7)kapusta pekińska z jabłkiem

podwieczorek

szejk bananowy(7)

Czwartek

Śniadanie

bułka pszenna(1) chleb mazowiecki(1)chleb razowy(1) masło(7) twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, ogórek kiszony, zupa mleczna z makaronem(1,3,7)herbata z białej morwy

obiad

zupa  rosół z makaronem(1,3)ziemniaki, ryba po grecku(4) z warzywami, woda

podwieczorek

jabłko

Piątek

śniadanie

chleb razowy(1) bagietka(1)chleb mazowiecki(1) masło(7)pasta jajeczna z serem żółtym(4,7)papryka, ogórek kiszony

obiad

zupa z soczewicy czerwonej(7)kluski leniwe z serem i szpinakiem(1,3,7)polane bułką tartą, Rukola z buraczkami

podwieczorek

galaretka z brzoskwini i pomarańczy    

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1.  Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut).
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).
  6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
  7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie).
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  12. Dwutlenek siarki.
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, lubczyk, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Projekt Współfinansowany przez Unię Europejską z Regionalnego Programu Operacyjnego województwa lubelskiego na lata 2014 – 2020

Tytuł projektu: Zwiększenie dostępności miejsc opieki nad dziećmi w wieku do lat trzech w Niepublicznym Przedszkolu i Żłobku “Chatka Puchatka” w Puławach

Numer projektu: RPLU.09.04.00-06-0028/16-00

Całkowita wartość projektu: 396.600,30 PLN

Kwota dofinansowania z RPLU: 376.770,28 PLN

Nazwa Beneficjenta: M’nK Sp. z o.o. 24-100 Puławy, ul. Kwiatowa 16

Numer i nazwa Osi priorytetowej: 9 Rynek pracy; Działanie 9.4 Godzenie życia zawodowego i prywatnego