Maleństwa
grupa żłobkowa
Plan dnia
6.00 – 8.15 Schodzenie się dzieci. Zabawy dowolne służące realizacji pomysłów dzieci. Zabawy integrujące grupę.
8.15 – 8.30 Przygotowanie do śniadania, porządkowanie sali, czynności samoobsługowe.
8.30 – 9.00 Śniadanie.
9.00 – 9.15 Czynności samoobsługowe w toalecie i łazience, mycie zębów, nauka etapów mycia rąk. Doskonalenie tych czynności. Ćwiczenia samodzielności.
9.15 – 11.15 Czynności samoobsługowe przed wyjściem (nauka ubierania się, wiązania butów, zapinanie guzików, suwaków), zabawy dowolne, spacery – poznawanie najbliższego otoczenia społecznego i przyrodniczego, zajęcia ruchowe: terenowe, badawcze, tropiące. Realizacja zadań edukacyjnych poprzez zajęcia z całą grupą. Zabawy ruchowe i twórcze.
11.15 – 11.30 Przygotowanie do obiadu. Czynności kulturalno-higieniczne w toalecie i łazience.
11.30 – 12.00 Obiad, danie I
12.00 – 13:45 Drzemka
13.45 – 14:15 Obiad, danie II
14:15 – 15:30 Zabawy dowolne i zabawy kołowe ze śpiewem, Zabawy inspirowane przez dzieci.
15:30 – 16:00 Podwieczorek
16:00 – 18:00 C.d. zabaw dowolnych

Jadłospis
01.03.2021 - 05.03.2021
Poniedziałek
Śniadanie
chleb mazowiecki(1)chleb razowy(1)bagietka(1) masło(7) szynka swojska, pomidor, zupa kasza jaglana z daktylami(1,7)herbata owocowa
obiad
zupa jarzynowa ze śmietaną(7)kasza gryczana(1)gulasz , kapusta czerwona
podwieczorek
sernik(1,3,7)wyrób własny
Wtorek
Śniadanie
Chleb razowy1)bułka pszenna (1) chleb mazowiecki (1) masło(7) indyk, papryka, kakao(7)
obiad
zupa zacierkowa(1,3)ziemniaki, gołąbki z siekaną kapustą w sosie pomidorowym
podwieczorek
panacotta(7)wyrób własny
Środa
śniadanie
chleb razowy(1) chleb mazowiecki(1) bagietka(1) masło(7) kiełbasa krakowska, sałata, zupa mleczna kasza kukurydziana(1,7)herbata z cytryną
obiad
zupa ogórkowa(7)kasza burger(1)gyros z kurczakiem, sos czosnkowy(7)kapusta pekińska z jabłkiem
podwieczorek
szejk bananowy(7)
Czwartek
Śniadanie
bułka pszenna(1) chleb mazowiecki(1)chleb razowy(1) masło(7) twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, ogórek kiszony, zupa mleczna z makaronem(1,3,7)herbata z białej morwy
obiad
zupa rosół z makaronem(1,3)ziemniaki, ryba po grecku(4) z warzywami, woda
podwieczorek
jabłko
Piątek
śniadanie
chleb razowy(1) bagietka(1)chleb mazowiecki(1) masło(7)pasta jajeczna z serem żółtym(4,7)papryka, ogórek kiszony
obiad
zupa z soczewicy czerwonej(7)kluski leniwe z serem i szpinakiem(1,3,7)polane bułką tartą, Rukola z buraczkami
podwieczorek
galaretka z brzoskwini i pomarańczy
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut).
- Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).
- Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie).
- Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Dwutlenek siarki.
- Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).
- Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, lubczyk, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Projekt Współfinansowany przez Unię Europejską z Regionalnego Programu Operacyjnego województwa lubelskiego na lata 2014 – 2020
Tytuł projektu: Zwiększenie dostępności miejsc opieki nad dziećmi w wieku do lat trzech w Niepublicznym Przedszkolu i Żłobku “Chatka Puchatka” w Puławach |
Numer projektu: RPLU.09.04.00-06-0028/16-00
Całkowita wartość projektu: 396.600,30 PLN
Kwota dofinansowania z RPLU: 376.770,28 PLN
Nazwa Beneficjenta: M’nK Sp. z o.o. 24-100 Puławy, ul. Kwiatowa 16
Numer i nazwa Osi priorytetowej: 9 Rynek pracy; Działanie 9.4 Godzenie życia zawodowego i prywatnego