MALEŃsTWA

młodsza grupa żłobkowa

Dlaczego warto? Co nas wyróżnia?

– indywidualne podejście
– nowoczesny budynek z wyposażeniem dostosowanym do potrzeb najmłodszych
– monitoring
– zdrowa żywność
– nowoczesny plac zabaw
– wykwalifikowana kadra
– oferujemy dużo więcej niż dostępne placówki

Plan dnia

6.00 – 8.15 Schodzenie się dzieci. Zabawy dowolne służące realizacji pomysłów dzieci. Zabawy integrujące grupę.

8.15 – 8.30 Przygotowanie do śniadania, porządkowanie sali, czynności samoobsługowe.

8.30 – 9.00 Śniadanie.

9.00 – 9.15 Nauka podstawowych czynności samoobsługowych w toalecie i łazience, nauka etapów mycia rąk. Doskonalenie tych czynności. Ćwiczenia samodzielności.

9.15 – 11.15 Czynności samoobsługowe przed wyjściem (nauka ubierania się), zabawy dowolne, spacery – poznawanie najbliższego otoczenia społecznego i przyrodniczego, zajęcia ruchowe: terenowe, badawcze, tropiące. Realizacja zadań edukacyjnych poprzez zajęcia z całą grupą. Zabawy ruchowe i twórcze.

11.15 – 11.30 Przygotowanie do obiadu. Czynności kulturalno-higieniczne w toalecie i łazience.

11.30 – 12.00 Obiad, danie I

12.00 – 13:45 Drzemka

13.45 – 14:15 Obiad, danie II

14:15 – 15:30  Zabawy dowolne i zabawy kołowe ze śpiewem, Zabawy inspirowane przez dzieci.

15:30 – 16:00  Podwieczorek

16:00 – 18:00  C.d. zabaw dowolnych

Jadłospis

21.10.2024 -25.10.2024

 

Poniedziałek

21.10.2024 poniedziałek

Śniadanie

Chleb razowy(1)bułka pszenna (1) chleb mazowiecki (1)masło(7) schab biały, miód ,zupa mleczna granola  porzeczkowa (1,7) ,mix warzyw

obiad

zupa rosół (1,3) klops w sosie śmietanowo-musztardowym  (1) ziemniaki, kapusta w zalewie, woda

podwieczorek

banan

 

Wtorek

22.10.2024 wtorek

 

Śniadanie

bułka pszenna(1) chleb mazowiecki(1)chleb razowy(1)masło(7) zupa mleczna kasza  kus kus  (1,7) polędwica sopocka ,pasta jajeczna z serem żółtym i szczypiorem(3,7) pomidor, lemoniada  cytrynowa

obiad

zupa wielowarzywna(7) ,makaron z truskawkami (1,3,7), woda

podwieczorek

baton zbożowy

Środa

23.10.2024 środa

 

Śniadanie

bułka pszenna(1) chleb mazowiecki(1) chleb razowy(1)masło(7)  twarożek z orzechami (7,9), pasta mięsna z warzywami , ogórek kiszony, zupa mleczna płatki ryżowe (1,7), herbata owocowa

obiad

zupa fasolowa(7) kasza bur gul(1) mięso w  sosie BBQ ,marchew gotowana(1,7) . woda

podwieczorek

gruszka

 

Czwartek

24.10.2024 czwartek

Śniadanie

Chleb mazowiecki(1) chleb razowy(1) bagietka(1) masło(7) pasta rybna z jajkiem , awokado i koprem (3,4,7)szynka z liściem ,papryka , mleko (7) , herbata miętowa

Obiad

Zupa krupnik (1) racuchy drożdżowe(1,3,7), woda

 Podwieczorek

placek drożdżowy

 

Piątek

25.10.2024 piątek

 

Śniadanie

Chleb mazowiecki(1) chleb razowy(1) bagietka(1)masło(7) ser żółty(7) powidła śliwkowe, kawa inka , mix warzyw ,herbata  z cytryną

Obiad

Zupa  porowa z makaronem(1,3,7)kotlet z ziemniaków w sosie serowo-koperkowym(1,3), buraki, woda

Podwieczorek

jabłko

 

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1.  Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut).
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).
  6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
  7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie).
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  12. Dwutlenek siarki.
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, lubczyk, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Projekt Współfinansowany przez Unię Europejską z Regionalnego Programu Operacyjnego województwa lubelskiego na lata 2014 – 2020

Tytuł projektu: Zwiększenie dostępności miejsc opieki nad dziećmi w wieku do lat trzech w Niepublicznym Przedszkolu i Żłobku “Chatka Puchatka” w Puławach

Numer projektu: RPLU.09.04.00-06-0028/16-00

Całkowita wartość projektu: 396.600,30 PLN

Kwota dofinansowania z RPLU: 376.770,28 PLN

Nazwa Beneficjenta: M’nK Sp. z o.o. 24-100 Puławy, ul. Kwiatowa 16

Numer i nazwa Osi priorytetowej: 9 Rynek pracy; Działanie 9.4 Godzenie życia zawodowego i prywatnego