MALEŃsTWA

młodsza grupa żłobkowa

Dlaczego warto? Co nas wyróżnia?

– indywidualne podejście
– nowoczesny budynek z wyposażeniem dostosowanym do potrzeb najmłodszych
– monitoring
– zdrowa żywność
– nowoczesny plac zabaw
– wykwalifikowana kadra
– oferujemy dużo więcej niż dostępne placówki

Plan dnia

6.00 – 8.15 Schodzenie się dzieci. Zabawy dowolne służące realizacji pomysłów dzieci. Zabawy integrujące grupę.

8.15 – 8.30 Przygotowanie do śniadania, porządkowanie sali, czynności samoobsługowe.

8.30 – 9.00 Śniadanie.

9.00 – 9.15 Nauka podstawowych czynności samoobsługowych w toalecie i łazience, nauka etapów mycia rąk. Doskonalenie tych czynności. Ćwiczenia samodzielności.

9.15 – 11.15 Czynności samoobsługowe przed wyjściem (nauka ubierania się), zabawy dowolne, spacery – poznawanie najbliższego otoczenia społecznego i przyrodniczego, zajęcia ruchowe: terenowe, badawcze, tropiące. Realizacja zadań edukacyjnych poprzez zajęcia z całą grupą. Zabawy ruchowe i twórcze.

11.15 – 11.30 Przygotowanie do obiadu. Czynności kulturalno-higieniczne w toalecie i łazience.

11.30 – 12.00 Obiad, danie I

12.00 – 13:45 Drzemka

13.45 – 14:15 Obiad, danie II

14:15 – 15:30  Zabawy dowolne i zabawy kołowe ze śpiewem, Zabawy inspirowane przez dzieci.

15:30 – 16:00  Podwieczorek

16:00 – 18:00  C.d. zabaw dowolnych

Jadłospis

15.07.2024 - 19.07.2024

 

Poniedziałek

Śniadanie

Chleb razowy1)bułka pszenna (1) chleb mazowiecki (1) masło(7) paróweczki cielaczki, marmolada, sałatka owocowa, zupa mleczna płatki ryżowe(1,7) herbata mięta

obiad

zupa pomidorowa, kluski lane(1,3,7) ziemniaki, potrawka z kurczaka(1,7) mizeria z jogurtem(7),woda

podwieczorek

owoc

Wtorek

Śniadanie

bułka pszenna(1) chleb mazowiecki(1)chleb razowy(1)masło(7) gotowany kurczak, pasta rybna z łososiem i koperkiem oraz jajkiem(3,4,7) zupa mleczna otręby pszenne(1,7) mix warzyw, lemoniada

obiad

zupa jarzynowa(7) ziemniaki, gołąbki z siekaną kapustą w sosie pomidorowym(1,3,7) woda

podwieczorek

przysmak z bananów(7)

Środa

Śniadanie

bułka pszenna(1) chleb mazowiecki(1) chleb razowy(1) masło(7) schab wiśniowy, twarożek z miodem i orzechami(7,9) zupa mleczna kasza manna(1,7) mix pomidorów

obiad

zupa kapuśniak z koperkiem, makaron z truskawkami(1,3,7), woda

podwieczorek

banan

Czwartek

Śniadanie

Chleb mazowiecki(1) chleb razowy(1) bagietka(1) masło(7) szynka złota, mleko z miodem(7) rzodkiewka, pomidor koktajlowy, szczypiorek

Obiad

Zupa barszcz czerwony, ziemniaki, kotlet mielony(1,3) marchew, por, jabłko(7) woda

 Podwieczorek

 Domowa babka piaskowa(1,3,7)

Piątek

Śniadanie

Chleb mazowiecki(1) chleb razowy(1) bagietka(1) masło(7) schab biały, humus z dodatkiem warzyw, kawa inka(7)

Obiad

Zupa szpinakowa z jajkiem(3,7) pierogi z serem na słodko polane jogurtem(1,3,7), woda

Podwieczorek

Cebularz(1,3)

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1.  Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut).
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).
  6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
  7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie).
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  12. Dwutlenek siarki.
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, lubczyk, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Projekt Współfinansowany przez Unię Europejską z Regionalnego Programu Operacyjnego województwa lubelskiego na lata 2014 – 2020

Tytuł projektu: Zwiększenie dostępności miejsc opieki nad dziećmi w wieku do lat trzech w Niepublicznym Przedszkolu i Żłobku “Chatka Puchatka” w Puławach

Numer projektu: RPLU.09.04.00-06-0028/16-00

Całkowita wartość projektu: 396.600,30 PLN

Kwota dofinansowania z RPLU: 376.770,28 PLN

Nazwa Beneficjenta: M’nK Sp. z o.o. 24-100 Puławy, ul. Kwiatowa 16

Numer i nazwa Osi priorytetowej: 9 Rynek pracy; Działanie 9.4 Godzenie życia zawodowego i prywatnego